Stress

Stress. Et ord, der desværre ofte fylder mere i vores liv, end det burde. Stress kan manifestere sig på forskellige måder: fra konstant bekymring og følelsen af overvældelse til fysiske reaktioner som spændinger, søvnproblemer og træthed. Det er vigtigt at erkende, at stress er en almindelig udfordring, som mange står overfor.

 

Stress kan beskrives som kroppens reaktion på en overbelastning eller trussel, uanset om denne er reel eller ej. Det er en naturlig del af vores kropslige alarmsystem og kan i kortvarige doser hjælpe os med at navigere i krævende situationer, som ex. til eksamen eller en jobsamtale. Dog kan vedvarende eller alvorlig stress påvirke både vores fysiske og mentale velbefindende.

 

Når vi er stressede, oplever vi ofte:

  • Kropslig uro
  • Hjertebanken
  • Stramning i bryst og hals
  • Svimmelhed og kvalme
  • Ændret spisevaner: mistet appetit eller spiser mere end du har lyst til
  • En hovedpine som ikke går væk

 

Herudover beskriver mange en konstant følelse af anspændthed eller bekymring, hyppige humørsvingninger, irritabilitet, eller en følelse af at være overvældet og magtesløs.

 

Stress kræver enormt mange ressourcer og de fleste med stress oplever perioder med ekstrem træthed, uanset om de har sovet meget eller ej.

 

Oplever du også, at hverdagen har svært ved at hænge sammen grundet stress og manglende overskud? Men er du i tvivl om  hvorvidt psykomotorisk stress og traume terapi er noget for dig? Så tager jeg gerne en snak med dig over telefonen før du booker en aftale.