Manuel terapi, samtale & kropslige øvelser

 

Den psykomotoriske stress og traume behandling kombinerer manuel behandling, samtale og kropslige øvelser. Hvert af disse elementer arbejder for at skabe ro i både krop og sind. Målet er at give dig flere ressourcer og en dybere forståelse af dine egne reaktioner, så du føler dig bedre rustet og oplever en større grad af kontrol i dit eget liv.

 

Den manuelle behandling bygger på metoden PMST (Psykomotorisk stress og traume terapi), som er specielt udvilket til mennesker, hvis nervesystemer er blevet særligt sensitive på grund af traumatiske oplevelser, vold eller stress. Efter en voldsom hændelse kan kroppen reagere ved konstant at være på vagt og vores sanser skærpes – alt sammen for at passe på os. Denne konstante alarmtilstand kan over tid tære på os og føre til reaktioner som hovedpine, uspecifikke smerter, angst og/eller depression.

 

Gennem samtalen sporer vi os ind på hvad der sker i kroppen. Denne proces er med til at støtte din kropsbevidsthed og giver dig nye muligheder for at handle på de problematikker du oplever i din hverdag. Samtalen suppleres med kropslige øvelser, som styrker dit nærvær og kontakt til kroppen. Du får en større indsigt i egne reaktionsmønstre og redskaber til at ændre de gamle og fastlåste strategier, således at der kan opbygges nye og måske mere hensigtsmæssige måder at reagere på.

 

Med den psykomotoriske stress og traume behandling arbejder vi hen mod at bringe ro og stabilitet tilbage i din krop, løsne muskelspændinger og lindre smerter. Behandlingen tilpasses nøje efter, hvad du har brug for.

Du er fuldt påklædt under hele behandlingen.

 

For mig er det vigtigt at se på hele mennesket. Det betyder, at vi både fokuserer på dig – din krop og psyke – og på konteksten af dine oplevelser. Vi ser på de personer der er omkring dig, deres reaktioner, samt de samfundsnormer og strukturelle mekanismer, der kan have stor indflydelse på den måde vi oplever os selv på og de udfordringer vi står overfor for.

Jeg tror på, at uanset de omstændigheder vi står i, stræber vi mennesker efter at beskytte os selv og bevare vores værdighed, med de midler og metoder, vi har til rådighed. Jeg er inspireret af metoden RBP (Respons based practice) i mit arbejde og i min forståelse af mennesker. Denne metode blev bl.a. udviklet for at belyse, hvordan mennesker reagerer, når de er udsat for vold. Men den er også relevant for generelle reaktioner på stress og traumer. Med RBP får vi øje på den enkeltes styrke og hvordan man, selv under svære omstændigheder, forsøger at beskytte sig selv og sine eventuelle børn. Er du nysgerrig på metoden kan du læse mere her